martes, 17 de marzo de 2009

EDUCERE JOVES EDUCADORS, una entitat que us dóna la benvinguda!

Benvinguts/des al blog d'Educere!

Som l’Associació Educere, un grup de joves educadors que no només ens plantegem l’educació com al procés d’adquisició de coneixements sinó també com la base del progrés social. Veiem en l’educació l’eina essencial per la transformació. De fet, el concepte Educere prové del llatí i significa guiar, extreure,... Però bé, sense ficar-nos a fons en la nostra ideologia sobre els fonaments educatius de la societat,... volem apropar-vos el nou treball que engega aquesta associació. Educere Joves Educadors és una entitat juvenil i educativa de nova creació de Santa Coloma de Gramenet.

QUI LA FORMEM?


Educadors i educadores i futurs educadors i educadores. També comptem amb la presència de persones que, bé de forma vocacional o bé ideològicament, estan d’acord amb els principis d’actuació de l’associació. Vol dir això que està tancada a algú? NOOO!!! Tothom que vegi en l’educació l’eix vertebrador de les seves accions pot formar-ne part de nosaltres.

COM TREBALLEM?
Educere segueix la metodologia de l’APS. “L'aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo[1]” Amb aquesta metodologia pretenem apropar a la població de Santa Coloma una nova forma de motivar l’educació. Els participants dels nostres projectes podran adquirir una sèrie de coneixements a través del servei a la comunitat. És un mètode que requereix col·laboració entre els diferents agents educatius i on la xarxa d’entitats de la ciutat haurà de coordinar-se per extreure’n el màxim de profit de les accions que portem a terme..

Educere treballa des d’un model democràtic, participatiu i innovador. En tot cas, el nostre ordre d’acció es basa en crear PROJECTES, que es basen en PROGRAMES i estan englobats en PLANS.


QUÈ VOLEM?

Des d’Educere volem donar-vos a conèixer els nostres projectes perquè un dels principis de l’associació és el treball en xarxa. Des de totes les entitats de Santa Coloma podem treballar per reforçar la xarxa social i educativa. Com? Col·laborant entre nosaltres. Si des de les vostres entitats...



[1] Puig, J.M, Batlle, R., Bosch, C., Palos, J. ″Aprenentatge Servei. Educar per la ciutadania. (2006) Edicions Octaedro i Fundació Jaume Bofill

No hay comentarios: